Zoeken

Abdelilah Benkirane herkozen als partijvoorzitter PJD

16 juli 2012 - 12:52 - Marokko

©

Abdelilah Benkirane werd voor een tweede termijn herkozen als voorzitter van de Gerechtigheid en Ontwikkeling Partij op zondag. Hij kreeg 2240 stemmen (85,11%) tegen 346 voor Saadedine El Othmani (13,15%).

Saadedine El Othmani blijft voorzitter van de Nationale Raad van de partij. Aziz Rebbah en Mustapha Ramid hadden zich beiden uit de strijd voor het voorzitterschap van de PJD, teruggetrokken vóór de eindstemming.

Het 7e congres van de PJD, bijgewoond door 3300 partijleden waaronder 550 vrouwen en 1600 jongeren, was ook de gelegenheid om de 160 leden van de Nationale Raad van de partij te kiezen.

De nieuwe politieke roadmap van de PJD genaamd "Een doeltreffend partnerschap voor de democratie", werd goedgekeurd tijdens dit congres.

Samuel L. Kaplan, Amerikaanse ambassadeur in Marokko, vertelde onlangs dat Washington bewust was van de macht van de PJD, lang voor de verkiezingen van november 2011. De diplomaat glimlachte toen hem werd gevraagd of hij van tevoren wist dat de islamitische partij de verkiezingen zou winnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team