Zoeken

Media is grootste vijand van Benkirane

3 mei 2012 - 17:00 - Marokko

©

"Onze grootste vijand zijn niet de politieke partijen, maar de media die samenzweren tegen de regering", aldus Abdelilah Benkirane dinsdag in Casablanca.

Vrijdag al had Benkirane de voorzitter van Al Oula en 2M, Fayssal Laaraichi, ervan beschuldigd zijn imago te manipuleren tijdens de officiële activiteiten uitgezonden door de publieke televisie.

De media reageerde op Benkirane’s verklaringen door hem te verwijten van toespraak te veranderen wanneer het hem uitkwam.

Binnen zijn partij gebruikt de Premier namelijk een scherpe taal, uit kritiek, beschuldigt en dreigt soms. Maar als hoofd van de regering, verzacht Benkirane de toon en let op zijn uitspraken. Zijn gedrag wordt door de media aangezien als een poging om de aandacht af te leiden van de audiovisuele hervormingen.

Abdelilah Benkirane beschuldigde dinsdag, tijdens een betoging van de Marokkaanse Arbeiders Unie, sommige partijen ervan voor problemen te willen zorgen tussen hem en de Koning, dit om het werk van zijn regering te vertragen.

Abdelilah Benkirane eindigde zijn speech met een vleugje humor door te zeggen dat er niets was veranderd in zijn leven. Zo rijd hij nog steeds in een Mercedes, net zoals voor zijn benoeming als Premier, behalve dan dat zijn Mercedes toen 45.000 dirham kostte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team