Zoeken

Verkiezingen in Marokko: politieke partijen onderhandelen over subsidies

13 mei 2021 - 19:40 - Marokko

©

Enkele maanden voor de parlementsverkiezingen in Marokko oefenen de politieke partijen druk uit op de regering van Saaddedine El Othmani om overheidssubsidies te verkrijgen. Het beschikbare financiële bedrag omsluit ongeveer 350 miljoen dirham.

Een hectische race om overheidssubsidies te krijgen? Politieke partijen, en met name die van de oppositie, eisen nu al hun deel op van de overheidssubsidies die zijn vrijgemaakt om de verkiezingscampagne te financieren voor de parlementsverkiezingen van 2021. Tijdens afzonderlijke ontmoetingen met de regeringsleider, Saaddedine El Othmani, en de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, hebben ze middelen geclaimd, zo meldt Maghreb Intelligence.

De regering heeft 350 miljoen dirham vrijgemaakt als overheidssubsidies. Dat bedrag is hoger dan dat voor de parlementsverkiezingen van 2016. Toen bedroegen de overheidssubsidies 250 miljoen dirham. De stijging zou kunnen worden gerechtvaardigd door de gezondheidscrisis met betrekking tot de corona-pandemie, die maar blijft voortwoekeren.

In Marokko zullen naar verwachting de gemeentelijke-, regionale- en de parlementsverkiezingen doorgaan op woensdag 8 september 2021. De verkiezingen voor de leden van de Kamer van Afgevaardigden zullen naar verwachting plaatsvinden op dinsdag 5 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team