Zoeken

Marokko: politieke partijen veroordelen wrede aanval op parlementariër

25 juli 2021 - 15:40 - Marokko

©

Een parlementariër van de partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), en de regionale partijcoördinator in de stad Oulad Tayyeb, zijn het slachtoffer geworden van een gewelddadige aanval in de regio van Fez.

De aanval wordt ferm veroordeeld door andere Marokkaanse politieke partijen, met name de socialistische partij PPS, de Istiqlal, de PJD en de Volksbeweging (MP).

Volgens de vier partijen is de aanval het werk van een "corrupte politieke partij" die gebruik maakt van "intimidatie (baltaja) en geweld tegen haar politieke rivalen". Deze partij "beschouwt Oulad Tayyeb als haar electorale en politieke bolwerk", aldus de vier partijen in een persverklaring.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: partijen schenken schapen voor Eid ul-Adha

Verder staat er vermeld dat het incident volgde op een ernstig geschil in een café in de stad, waarbij een overheidsagent betrokken zou zijn. De partijen veroordelen "het gebruik van verbaal en fysiek geweld" tegen de twee leden van de PAM-partij en beloven hun inspanningen voort te zetten "voor de inwoners van Oulad Tayyeb" en om "corruptie en corrupten te bestrijden".

Om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen roepen de partijen de plaatselijke autoriteiten op om de "vrijheid van een nobele politieke praktijk te waarborgen", neutraal te blijven en hun politieke gevoeligheid geen rol te laten spelen in hun beslissingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team