Zoeken

Marokko: beperkingen voor ministers in aanloop naar verkiezingen

5 juni 2021 - 20:20 - Marokko

©

Tijdens de regeringsraad van donderdag heeft premier Saaddedine El Othmani de ministers in kennis gesteld van nieuwe instructies van Koning Mohammed VI, nu het einde van het mandaat van de regeringsploeg nadert.

Volgens de nieuwe koninklijke instructie moeten de leden van de regering hun opdrachten voortzetten tot de laatste dag van hun mandaat, maar zonder persaandacht voor de door hen georganiseerde activiteiten.

De koninklijke instructie wil met name dat activiteiten van regeringsleden uitsluitend worden gecommuniceerd met leidinggevenden, ambtenaren en rechtstreeks betrokkenen, aldus regeringswoordvoerder Saaid Amzazi, de die de boodschap van de koning relateerde in een verklaring.

Het doel van deze koninklijke richtlijn, zo legt El Othmani uit, is om alle politieke partijen die niet in de regering vertegenwoordigd zijn, het billijkheidsbeginsel te garanderen in de aanloop naar de verkiezingen.

Het regeringshoofd riep alle leden van de regering op om hun acties wel onvermoeibaar verder te zetten, overeenkomstig de koninklijke richtlijnen en de in zijn toespraken vervatte richtlijnen, om de doelstellingen van het regeringsprogramma verder vorm te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team