Zoeken

Abdelilah Benkirane spreekt over relatie met Mohammed VI

16 maart 2022 - 09:40 - Marokko

©

In een toespraak tot de aanhangers van de PJD in de regio Beni Mellal-Khenifra op 13 maart heeft Abdelilah Benkirane, secretaris-generaal van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD), gesproken over zijn relatie met Koning Mohammed VI.

Abdelilah Benkirane kijkt terug op zijn jaren aan het hoofd van de Marokkaanse regering. "Zelfs als men zou willen, zal Marokko nooit de betrokkenheid van de PJD bij het waarborgen van de stabiliteit en veiligheid van de Marokkaanse staat in 2011 uit de geschiedenis kunnen wissen," zei hij.

Lees ook: Abdelilah Benkirane nieuwe leider PJD, Koning Mohammed VI feliciteert hem

De voormalig premier herinnerde ook aan de maatregelen die tijdens zijn ambtstermijn zijn genomen, met name de "hervorming van het compensatiefonds" en de koninklijke steun die zijn regering in 2015 heeft gelanceerd. "Zijne Majesteit (Koning Mohammed VI) ontving mij persoonlijk na de vergadering van de Raad van Ministers om mij groen licht te geven om met de werkzaamheden te beginnen. ’Ik ben zelf opgelucht’, vertelde hij me".

Lees ook: WK-2022: nog twee wedstrijden voor Marokko vóór play-offs

Voor de voormalige regeringsleider, geciteerd door TelQuel, is "de ware heerser van Marokko de monarch, niet de regeringsleider". Het beleid van Koning Mohammed VI bevat "veel rationaliteit en voorzichtigheid, maar kan soms verkeerd zijn", legde hij uit. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om hulde te brengen aan het succes van de hervormingen die tijdens zijn ambtstermijn zijn doorgevoerd. Een periode die, volgens Abdelilah Benkirane, "een model van goed bestuur" is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team