Zoeken

Aziz Akhannouch stelt zich kandidaat voor burgemeester van Agadir

22 juli 2021 - 20:20 - Marokko

©

Aziz Akhannouch, Marokkaanse miljardair, minister van Landbouw en voorzitter van de ’Nationale Groepering van Onafhankelijken’ (RNI), gaat zijn kandidatuur indienen voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Agadir, de hoofdstad van de regio Souss-Massa.

De voorzitter van de politieke partij RNI, Aziz Akhannouch, heeft officieel zijn kandidatuur aangekondigd voor het voorzitterschap van het stadsbestuur van Agadir, die als zijn thuisbasis wordt beschouwd. Deze aankondiging werd afgelopen maandag geplaatst op de Facebook-pagina van zijn partij.

Lees ook: Marokko: beperkingen voor ministers in aanloop naar verkiezingen

Door zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen wil Akhannouch een extra impuls geven aan de RNI vóór de dubbele verkiezingsafspraak op 8 september (parlementaire, lokale en regionale verkiezingen). Hij hoopt dat de partij daardoor goed zal presteren.

Aziz Akhannouch was voorzitter van de regionale raad van Souss-Massa-Draâ van 2003 tot 2009 en beschikt over vele troeven om de uitdaging aan te gaan. Zijn partij bestuurt de regionale raad en de kamer van koophandel, industrie en diensten van de regio.

Eenmaal verkozen tot burgemeester van Agadir, zal de politicus de ontwikkelingsprojecten van de stad uitvoeren, waaronder het ambitieuze programma voor stadsontwikkeling van Agadir, dat door Koning Mohammed VI is gelanceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team