Zoeken

Verwarring tussen Marokkaanse vlag en LGBT-embleem in Qatar

26 november 2022 - 21:00 - Sport

©

Enkele minuten voor de aftrap van de wedstrijd Marokko-Kroatië verwarde een agent in Qatar de Amazigh-vlag van Marokkaanse fans met het LGBT-regenboogembleem.

Een verwarring tussen de Amazigh-vlag van Marokkaanse fans en het LGBT-embleem, heeft afgelopen woensdag, net voor de wedstrijd Marokko-Kroatië, tot een verhitte discussie geleid. Marokkaanse fans wilden het stadion in Qatar binnengaan met een Amazigh-vlag. Een wedstrijdofficial weigerde hen echter de toegang. Hij verwarde hun Amazigh-vlag met een vlag van de LGBT regenbooggemeenschap. "Waarom zou de Amazigh-vlag niet binnen mogen?" vroeg een Marokkaanse supporter. Na een verhitte discussie mochten de fans uiteindelijk met hun vlag het stadion in en de wedstrijd volgen, meldt Brut.

Lees ook: Koninklijke familie Qatar steunt Marokko op WK (video)

De Amazigh-vlag zal nu tijdens het hele WK in de stadions worden geaccepteerd. Wereldvoetbalbond FIFA en Qatar hebben de verschillende voetbalbonden naar verluidt ook verzekerd dat fans die naar het stadion komen met vlaggen of andere voorwerpen in LGBT-kleuren, niet langer zullen worden tegengehouden door de beveiliging, meldt The Independent.

Lees ook: Oproep tot boycot Puma-shirts Marokko

Homoseksualiteit is illegaal in Qatar. Artikel 285 van het Qatarese wetboek van strafrecht bestraft seksuele betrekkingen tussen personen van hetzelfde geslacht met maximaal zeven jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team