Zoeken

Jaar celstraf voor dwingen gezin tot sjiisme-bekering

11 januari 2023 - 10:00 - Marokko

©

Een man uit Beni Mellal is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en een boete, omdat hij zijn familie gedwongen heeft om het sjiisme te omarmen.

De volgeling van Ahl al-Bayt is tot een gevangenisstraf van een jaar veroordeeld, omdat hij zijn gezin heeft gedwongen de sjiitische geloofsleer te volgen. De veroordeling volgde op een melding van zijn vrouw. Zij claimde dat haar man "haar geloof en dat van haar kinderen heeft ondermijnd" en beweerde dat hij "haar had gedwongen om het sjiisme te omarmen".

Lees ook: Marokko en Iran in religieuze concurrentie in West-Afrika

Voor de rechtbank werd de verdachte schuldig bevonden aan de tegen hem ingebrachte klachten. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en een boete van 5000 dirham. Hij moet ook zijn familie, zijn vrouw, drie kinderen en zijn zus schadeloos stellen met een bedrag van 2000 dirham voor elk van hen.

Lees ook: Marokko bezorgd om groei sjiisme onder Marokkanen in Europa

Artikel 220 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht bepaalt: "Hij die door geweld of bedreiging een of meerdere personen heeft gedwongen of verhinderd een godsdienst te belijden of erediensten bij te wonen, een gevangenisstraf krijgt van zes maanden tot drie jaar en een boete van 200 tot 500 dirham. Dezelfde straf wordt opgelegd aan eenieder die verleidingsmiddelen aanwendt om het geloof van een moslim te ondermijnen of hem tot een andere godsdienst te bekeren, hetzij door misbruik te maken van zijn zwakheid of behoeftigheid, hetzij door onderwijs- of gezondheidsinstellingen, asielen of weeshuizen voor deze doeleinden te gebruiken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team