Zoeken

"Twee mannen of twee vrouwen kunnen niet besluiten om hun leven samen door te brengen in Marokko"

21 maart 2023 - 13:00 - Marokko

©

In haar nieuwste film "Le bleu du caftan", bespreekt de Marokkaanse regisseur Maryam Touzani verschillende onderwerpen, waaronder homoseksualiteit in Marokko. Homoseksuelen leven in het koninkrijk vaak verborgen en in angst om ontdekt te worden.

In Marokko is homoseksualiteit verboden volgens artikel 489 van het Wetboek van Strafrecht, waarbij de persoon die wordt betrapt tot drie jaar gevangenisstraf kan worden veroordeeld. In een gesprek met Watson noemt Maryam Touzani de wetsteksten "een schande".

Lees ook: Kus Nabil Ayouch en Maryam Touzani zet internet in vuur en vlam (video)

Artikel 489 bepaalt dat "diegene die een onfatsoenlijke of onnatuurlijke handeling verricht met een persoon van zijn eigen geslacht, wordt gestraft met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een boete van 120 tot 1000 dirham, tenzij de handeling een ernstiger misdrijf vormt".

Lees ook: Cannes: "Le bleu du Caftan" van Maryam Touzani in voorvertoning

Volgens Touzani worden seksuele ontmoetingen tussen homoseksuele mannen en vrouwen georganiseerd, maar leiden deze niet tot echte relaties. "Hammams bieden misschien kortstondige seksuele ontmoetingen, maar geen echte relaties. Twee mannen of twee vrouwen kunnen niet besluiten om hun leven samen door te brengen in Marokko", aldus de regisseur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team