Zoeken

Online campagne tegen LGBTQ+ gemeenschap gaat viral in Marokko

20 juli 2022 - 11:00 - Marokko

©

De hashtag #Fetrah is trending op verschillende sociale-mediaplatforms in Marokko, waaronder Twitter, Facebook en Instagram.

Als reactie op een veronderstelde steun voor de LGBTQ+ gemeenschap, is de term "Fetrah," (drift), onlangs viraal gegaan als trending hashtag op sociale media platforms in Marokko en in de MENA regio. Heel wat gebruikers plaatsen een blauw en roze gekleurde vlag, die verwijst naar het mannelijke en vrouwelijke geslacht, schrijft Morocco World News.

Lees ook: Gecensureerde boek over homoseksualiteit bestseller in Marokko

De #Fetrah genereerde reeds meer dan 13.000 tweets in Marokko, waardoor het de laatste dagen één van de meest gebruikte hashtags in het land is. De campagne werd drie weken geleden gelanceerd door jongeren uit Egypte en werd overgenomen door jongeren uit andere Afrikaanse landen. "Er zijn maar twee geslachten. Dit is onze realiteit", schrijft een Twitter-gebruiker bij de hashtag.

Lees ook: Berlijnse moskee steunt LGBTQ-gemeenschap

Fetrah, de gelijknamige organisatie die de campagne heeft gelanceerd, gaf op woensdag 6 juli een communiqué uit waarin staat dat ze zich via het initiatief willen verzetten tegen alle "campagnes en kwaadaardige ideeën die worden gepromoot en die in strijd zijn met het menselijk instinct".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team