Zoeken

Vastgoed Marokko: daling aanbod en stijging vraag

20 november 2022 - 21:00 - Economie

©

In Marokko is er sprake van een onevenwicht tussen de vraag en het aanbod op de vastgoedmarkt. De prijzen zijn licht gestegen. Dat blijkt uit het kwartaalverslag van de Mubawab vastgoedgids.

Het aanbod van nieuwe en bestaande appartementen daalde met 2,3%, terwijl de vraag in het derde kwartaal van 2022 met 4,7% steeg. De prijzen zijn dus licht gestegen. De prijzen van bestaande appartementen, die een groot percentage van de totale voorraad van Mubawab uitmaken, stegen met 2%. Op jaarbasis daalde de totale prijs van bestaande appartementen met 2% en steeg de prijs van villa’s met 1%.

Lees ook: Vastgoedactiviteiten in Marokko vertragen sterk

De meest stabiele prijzen voor appartementen worden genoteerd in Casablanca, Marrakech, Dar Bouazza en Agadir, met minimale prijsontwikkelingen tussen -2% en +2%. "Naast de prijsveranderingen in de steden en de analyse van de dynamiek van de vastgoedmarkt op het web, zijn ook de vraag en aanbod interessante indicatoren waarop wij ons richten om onze analyse aan te vullen. Zo blijkt dat sinds de toename van het aanbod in het tweede kwartaal van 2022, de trend in het derde kwartaal wordt omgekeerd met een daling van 4,7%."

Lees ook: Steden met goedkoopste en duurste huurprijzen in Marokko

Tegelijkertijd en over dezelfde periode, volgt de vraag volgens Mubawab een andere trend dan het aanbod. De vraag stijgt namelijk met 2,1%, aldus de groep. "De laatste indicator die in de gaten moet worden gehouden is het groeipotentieel in de belangrijkste steden. Dat groeipotentieel is in het derde kwartaal nog steeds aanwezig, dat wil zeggen dat de verhouding tussen vraag en aanbod gunstig is voor nieuwe groeimogelijkheden. In de stad Marrakech bijvoorbeeld is de vraag bijna 3,8 keer groter dan het aanbod."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team