Zoeken

Marokko: vastgoedprijzen stijgen eerste kwartaal van 2023

22 mei 2023 - 17:00 - Economie

©

De prijsindex voor vastgoedactiva in Marokko registreerde in het eerste kwartaal van 2023 een jaar-op-jaar stijging van 0,8%, volgens Bank Al-Maghrib en het Nationaal Agentschap voor het behoud van het land, kadaster en cartografie (ANCFCC).

In een nota over de algemene trend van de vastgoedmarkt tijdens de eerste drie maanden van 2023, geven Bank Al-Maghrib en het ANCFCC aan dat de stijging het resultaat is van stijgingen van de prijzen van grond (2%) en onroerend goed voor professioneel gebruik (3,7%), en de stabiliteit van de prijzen van woningen (0,1%). Het aantal transacties steeg met 2,5%, met een stijging van 3% voor woningen, 3,5% voor commercieel vastgoed en een stagnatie in de grondprijzen.

Lees ook: Marokkaans vastgoed draait op halve kracht, kopers wachten steunmaatregel af

Per categorie van vaste activa daalden de prijzen van woningen met 0,1% als gevolg van een daling van de villaprijzen met 0,5% en een stagnatie van de prijzen van appartementen en huizen. Het aantal transacties steeg met 3%, met een stijging van 2,9% voor flats en 20,6% voor villa’s en een daling van 1% voor huizen.

De prijzen van onroerend goed voor professioneel gebruik zijn met 3,7% gestegen, waaronder een stijging van 7,1% voor kantoren en 2,1% voor bedrijfsruimten. De transacties stegen met 3,5%, met een stijging van 12% voor kantoren en 1,8% voor bedrijfsruimten. De grondprijzen stegen met 2% en het aantal transacties stagneerde, aldus de nota.

Lees ook: Marokko: waar blijft de subsidie voor starters op de woningmarkt?

Per stad zijn de prijzen in Rabat met 5% en in Marrakech met 0,7% gestegen, terwijl ze in Casablanca met 0,1% en in Tanger met 0,7% zijn gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team