Zoeken

Lichte daling vastgoedprijzen in Marokko

20 augustus 2022 - 17:40 - Economie

©

De vastgoedprijzen in Marokko zijn in het tweede kwartaal van het jaar licht gedaald, aldus Mubawab in zijn vastgoedgids.

Na een daling van het aanbod in het eerste kwartaal van 2022, "krijgt de trend weer kleur in het tweede kwartaal met een stijging van 13,9%", analyseert de website. Ook wordt aangegeven dat "de vraag dezelfde trend volgt als het aanbod, met een stijging van 10,4%". De verhouding tussen vraag en aanbod zal nieuwe groeimogelijkheden in de hand werken. "In de stad Casablanca is de vraag bijna negen keer hoger als het aanbod!" luidt het.

Lees ook: Marokko: stijging huizenprijzen verwacht in 2022

Zo bedroeg de gemiddelde prijs per vierkante meter voor flats in Marokko in het tweede kwartaal 10.200 dirham. Ook het aanbod van en de vraag naar nieuwe en oude flats zijn in dezelfde periode van het jaar met respectievelijk 14% en 13% gestegen. In zijn analyse merkt Mubawab op dat de prijzen voor villa’s met 10% zijn gedaald. Dezelfde trend wordt waargenomen in de prijzen van oude flats, die met 10% daalden op kwartaalbasis.

"De totale prijzen van oude flats daalden met 4%, waarbij de prijzen van flats met 1% daalden en die van villa’s met 10%," meldt de website, erop wijzend dat de totale prijzen van nieuwbouwflats in het tweede kwartaal met 4% daalden, waarbij de prijzen van flats met 8% daalden en die van villa’s met 10% stegen. Op jaarbasis zijn de prijzen van nieuwe woningen echter gemiddeld met 10% gestegen. Tegen eind september zouden de prijzen in Casablanca en Marrakech met respectievelijk 3,06% en 4,22% kunnen dalen, zo wordt voorspeld.

Lees ook: Marokko bespreekt financiële steun voor aankoop vastgoed

In de stad Agadir daarentegen zullen de prijzen slechts licht veranderen, met een stijging van 0,07%. In Rabat wordt voor het volgende kwartaal een lichte daling van 0,01% verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team