Zoeken

Vakantie Pedro Sánchez in Marokko: uitzonderlijke beveiligingsmaatregelen

5 augustus 2023 - 09:00 - Marokko

©

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft besloten zijn zomervakantie in Marokko door te brengen. Hij verblijft momenteel in een hotel nabij de Grot van Hercules, en werd zowel in Marrakech als in Tanger door Marokkaanse en Spaanse verantwoordelijken verwelkomd. Dezelfde veiligheidsmaatregelen als tijdens officiële bezoeken van regeringsleiders werden toegepast, ook al gaat het om een privébezoek.

Deze keuze van Marokko is niet zomaar een toeristische keuze, het symboliseert de uitstekende huidige betrekkingen tussen Rabat en Madrid. De betrekkingen, versterkt door een solide diplomatieke band, kennen momenteel een van hun beste momenten, schrijft Alatayar. Dit is voornamelijk te danken aan de erkenning door Spanje van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

Lees ook: Spaanse premier Pedro Sanchez op vakantie in Marrakech

De voortdurende verbetering van de betrekkingen tussen Spanje en Marokko werd benadrukt tijdens de topontmoeting in Rabat afgelopen februari. Pedro Sánchez en de Marokkaanse premier Aziz Akhannouch, hebben tijdens deze bijeenkomst belangrijke bilaterale overeenkomsten in verschillende sectoren goedgekeurd, gevolgd door een uitnodiging van Koning Mohamed VI aan Pedro Sánchez. Deze ontwikkelingen hebben de weg vrijgemaakt voor gezamenlijke samenwerkingen op verschillende gebieden zoals economie, veiligheid en immigratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team