Zoeken

Beroemdheden massaal naar Marokko deze zomer

6 augustus 2023 - 17:00 - Marokko

©

Tanger, Marrakech, Fez, Tetouan... Veel beroemdheden en prominenten, zoals de Spaanse premier Pedro Sánchez en Saoedische prinsessen, kiezen ervoor om hun zomervakantie in Marokko door te brengen.

De reputatie van Marokko als keuzebestemming van beroemdheden blijft ook dit jaar onaangetast. Sinds juni reizen veel beroemdheden naar het koninkrijk om er te genieten met familie of vrienden. Dinsdag arriveerde prinses Fahda bint Falah al-Hathleen, echtgenote van de Saoedische koning en moeder van de kroonprins, voor een verblijf van een week in Marokko. De prinses wordt vergezeld door een grote delegatie, bestaande uit verantwoordelijken van het Saoedische koninklijke paleis en prinsessen van de heersende families in de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit. Haar reis brengt haar naar Tanger, Chefchaouen en Marrakech.

Lees ook: Basketballegende Michael Jordan in Marrakech (foto)

De derde vrouw van de Saoedische koning voegde zich bij haar aankomst bij prinses Lalla Hassa, dochter (uit een eerste huwelijk) van de koning van Saudi-Arabië. Zij kwam een dag eerder in Tanger aan, waar ze de hele zomer zal doorbrengen. Lalla Hassa verblijft sinds ze kind was, regelmatig in de Marokkaanse stad, waar haar vader twee woningen heeft. Tanger is dit jaar is ook de vakantiebestemming van de Franse actrice Arielle Dombasle, echtgenote van Bernard-Henri Lévy, die een villa op de hoogten van de Kasbah bezit, met uitzicht op de Straat van Gibraltar. De Britse ontwerper Jasper Conran, bezocht dezelfde stad. Hij verbleef enkele dagen in Villa Mabrouka - het voormalige huis van Yves Saint Laurent - alvorens zijn reis door te zetten richting Sevilla in Spanje.

Marrakech, de meest toeristische en meest bekende stad van Marokko, verwelkomde in juni meerdere voetbalsterren, waaronder de Egyptenaar Mohamed Salah van Liverpool FC die er zijn 31e verjaardag vierde. Enkele dagen later bezochten Kylian Mbappé (PSG), Ousmane Dembélé (FC Barcelona), Eduardo Camavinga (Real Madrid) en Dayot Upamecano (Bayern München) de okerkleurige stad voor enkele zonnige rustdagen. Vóór hen bracht de Amerikaan Michael Jordan aangename momenten door in Marrakech. De basketballegende uitte zijn bewondering tijdens een bezoek aan het Dar El Bacha Confluences Museum. Zijn landgenote Oprah Winfrey, beroemde tv- en filmproducente en presentatrice, trakteerde zichzelf op twee onvergetelijke vakantiedagen in Marrakech.

Lees ook: Pedro Sánchez: zeer duur hotel in Marokko

Ook Pedro Sánchez behoort tot de prominenten die in Marokko verblijven. De Spaanse premier arriveerde op 1 augustus in het koninkrijk voor een privé- en gezinsvakantie. Een keuze die werd bekritiseerd door zijn politieke tegenstanders. Na Marrakech bezochten de Spaanse premier en zijn familie Tanger. Sanchez is ook van plan om een bezoek te brengen aan Tetouan, wetende dat Koning Mohammed VI momenteel in zijn residentie in M’diq verblijft.

Een andere Marokkaanse bestemming die door beroemdheden wordt gekozen is Fez, de spirituele hoofdstad van het koninkrijk. De Amerikaanse acteurs Meagan Good en Jonathan Majors brachten er onlangs een romantisch vakantie door.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team