Zoeken

Marokko-Spanje: Pedro Sánchez met sterke delegatie in Rabat

1 februari 2023 - 06:00 - Marokko

©

Verschillende leden van de regering van Pedro Sánchez nemen deel aan de top op hoog niveau tussen Marokko en Spanje op 1 en 2 februari in Rabat.

In de Spaanse pers staat dat Pedro Sánchez vergezeld zal worden door een "grote delegatie" van 12 Spaanse ministers, waaronder de eerste en derde vice-voorzitter van de regering Nadia Calviño en Teresa Ribera, de minister van Buitenlandse Zaken José Manuel Albares, de minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska en de minister van Justitie Pilar Llop. De bijeenkomst is "een belangrijke stap in de uitvoering van de roadmap die Marokko en Spanje in april 2022 hebben aangenomen", bericht het Spaanse persagentschap EFE.

Lees ook: Pedro Sánchez herformuleert steun aan autonomieplan Marokko bij de VN

Ook worden naast de ministers van beide landen verschillende vertegenwoordigers van het bedrijfsleven verwacht om de "nieuwe economische partnerschappen tussen Marokkaanse en Spaanse bedrijven te bevorderen en het investeringstempo in verschillende prioritaire sectoren te versnellen". Naar verwachting zullen tijdens de bijeenkomst verschillende bilaterale overeenkomsten worden gesloten. Daarnaast zullen verscheidene andere ministers de bijeenkomst bijwonen om besprekingen met hun Marokkaanse ambtgenoten te voeren.

Lees ook: Spanje-Marokko: banden hersteld en wapens verkocht

In de marge van de bijeenkomst zullen de Algemene Confederatie van Ondernemingen in Marokko (CGEM), de Spaanse Confederatie van Ondernemingen met de Marokkaans-Spaanse Ondernemingsraad van gedachten wisselen over verschillende gemeenschappelijke aangelegenheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team