Zoeken

Pedro Sánchez: zeer duur hotel in Marokko

6 augustus 2023 - 11:30 - Marokko

©

De Spaanse premier Pedro Sánchez brengt zijn vakantie door in Marokko. Na Marrakech bezocht het regeringshoofd Tanger, waar hij met zijn gezin de nacht doorbracht in het luxueuze hotel Le Mirage voor een bedrag van 1500 euro per nacht.

Pedro Sánchez, zijn vrouw en hun twee dochters van 18 en 16 jaar, zijn op vakantie in Marokko. De Spaanse regeringsleider en zijn familie arriveerden dinsdag in Marrakech op een commerciële vlucht en bezochten het beroemde Djemaa El Fna-plein van de okerkleurige stad. Na Marrakech reisden Sánchez en zijn gezin donderdag naar Tanger, waar ze verbleven in het luxueuze hotel Le Mirage, gelegen in Achakar, nabij de Grotten van Hercules, met suites voor 1500 euro per nacht.

Lees ook: Spaanse premier Pedro Sanchez op vakantie in Marrakech

De premier, zijn vrouw en dochters zijn ook van plan Tetouan te bezoeken, op een kleine 15 kilometer van de koninklijke residentie in M’diq, waar Koning Mohammed VI zijn zomervakantie doorbrengt.

Hoewel de reis van Sánchez "strikt privé" is en "volledig uit eigen zak betaald wordt", zoals benadrukt door de Moncloa, worden de reiskosten van zijn escorte en familie gedekt door de staat, meldt Vozpópuli. Dit omvat een twaalftal personen die de Spaanse premier vergezellen op deze reis, en die hiervoor naar verwachting ongeveer 1950 euro vergoeding zullen ontvangen, plus andere uitgaven zoals vliegtickets.

Lees ook: Veel kritiek op vakantie Pedro Sanchez in Marokko

De keuze van Marokko als vakantiebestemming door Pedro Sánchez zorgt zonder verrassing voor controverse in Spanje. Volgens de leiders van de Partido Popular is de reis naar Marokko een "provocatie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team