Zoeken

Terugkeer Ziyech en Mazraoui: Fouzi Lekjaa houdt de druk erop

16 april 2022 - 10:20 - Sport

©

Op het eerste zicht hoeft Vahid Halilhodzic niet te vrezen voor zijn toekomst als coach van de Atlas Leeuwen. De voorzitter van de Marokkaanse Voetbalbond, Fouzi Lekjaa, lijkt in zijn recente optredens alle twijfels te hebben weggenomen door iedereen op te roepen zich te verenigen.

De Atlas Leeuwen hebben zich geplaatst voor de Wereldbeker in Qatar, niettegenstaande de gespannen toestand die is ontstaan door het conflict tussen de bondscoach en sommige spelers, met name Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Fouzi Lekjaa, die zich lange tijd buiten de situatie had gehouden, besloot in te grijpen en druk uit te oefenen op de coach om de conflicten op te lossen in het voordeel van de nationale ploeg. Die heeft de inzet van iedereen nodig om de taak aan te kunnen die vanaf november op het programma staat.

Lees ook: FIFA prijst Vahid Halilhodzic, de "tovenaar"

De voorzitter van de FRMF heeft onlangs aan Africa Foot duidelijk gemaakt dat de deur niet kan worden gesloten voor een speler die er vrijwillig voor heeft gekozen het nationale shirt te dragen. "Deze spelers, ook al hebben zij fouten gemaakt, we mogen niet vergeten dat zij er aanvankelijk voor hebben gekozen voor de nationale ploeg te spelen," herinnerde hij eraan. "Mijn overtuiging is dat de deur van het nationale elftal openstaat voor alle Marokkaanse spelers, hoe groot de onenigheden ook zijn. Niemand heeft het recht om een Marokkaanse speler het nationale elftal te ontzeggen. Dit geldt voor Ziyech, Mazraoui, Hamdallah en anderen. En deze kwestie staat niet ter discussie, noch met Vahid Halilhodzic, noch met iemand anders," zei hij op strenge toon.

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond organiseert ontmoeting met Halilhodzic, Ziyech en Mazraoui

Fouzi Lekjaa sloot af door te garanderen dat er geen sprake is van spanningen tussen hem en Halilhodzic. "Om alle misverstanden uit de wereld te helpen, er zijn geen verschillen van mening tussen mij en coach Halilhodzic, en alle officiële beslissingen over zijn toekomstige loopbaan zullen openbaar worden gemaakt via de officiële communicatieplatforms van de bond. Halilhodzic is de coach van de nationale ploeg en heeft een overeenkomst met de FRMF," verduidelijkte de voorzitter van de voetbalbond. Hij wilde hiermee een einde maken aan de recente geruchten over het vertrek van de bondscoach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team