Zoeken

Vahid Halilhodzic spreekt over Koning Mohammed VI

12 april 2022 - 20:00 - Sport

©

De Marokkaanse bondscoach Vahid Halilhodzic zegt dat hij trots is op de felicitaties van Koning Mohammed VI, na de kwalificatie van de Atlas Leeuwen voor het WK 2022, dat in Qatar zal plaatsvinden van 21 november tot 18 december.

"Ik ben er bijzonder trots op dat Koning Mohammed VI van Marokko mij persoonlijk heeft gefeliciteerd en ik ben ook blij dat veel mensen in Bosnië en Herzegovina, Kroatië en over de hele wereld, blij zijn met de kwalificatie van vier nationale teams voor het WK," vertelde Halilhodzic in een interview met de Bosnische krant Nacional.

Lees ook: Koning Mohammed VI verraste Vahid Halilhodzic

Ondanks de kwalificatie van het Marokkaans elftal voor het WK 2022, blijft Vahid Halilhodzic veel kritiek krijgen van voetballiefhebbers, vooral omwille van de vete tussen hem en de Marokkaanse internationals Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. De Frans-Bosnische coach is verwikkeld in een machtsspelletje met de twee spelers, die weigeren terug te keren in het nationaal elftal.

Lees ook: Vahid Halilhodzic reageert op uitspraken Faouzi Lekjaa

Is Vahid een dictator? "Dictator? Neen noem me geen dictator! Dat zijn mensen die mensen doden, hen geen vrijheid geven en martelen. Ik voel me beledigd wanneer men zegt dat ik een dictator ben. Je kunt alles schrijven, commentaar leveren, kritiek op me hebben, maar als je zegt dat ik een dictator ben, word ik gek," reageerde hij. Hij legde uit dat er in Marokko bijna 40 miljoen mensen zijn die het voetbal hartstochtelijk volgen en leven voor hun nationale ploeg en dat dit gerespecteerd moet worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team