Zoeken

Bondscoach Vahid Halilhodzic waarschijnlijk vervangen

6 juli 2022 - 19:00 - Sport

©

Na de wisselende resultaten van het nationale elftal tijdens de FIFA-wedstrijden van juni, heeft Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, zich opnieuw uitgesproken over de toekomst van Vahid Halilhodzic aan het hoofd van de Atlas Leeuwen.

Zal Vahid Halilhodzic nog steeds de bondscoach zijn van Marokko tijdens het WK-2022? Deze vraag kan volgens de Marokkaanse voetbalbaas over 15 dagen beantwoord worden. Op dat moment staat er volgens hem een beslissende ontmoeting gepland, over het contract van de Frans-Bosnische technicus.

Lees ook: Marokko: juridische problemen voor Vahid Halilhodzic?

In een verklaring aan MFM radio vertelde Lekjaa over zijn relatie met de bondscoach. Hij wees daarbij op onenigheden rond het management van de nationale ploeg, inclusief met betrekking tot zijn strategie. "Ik heb Vahid meermaals gezegd dat hij moet ophouden met elke wedstrijd van formatie te veranderen. Ik heb veel meningsverschillen met hem," zei de voorzitter van de FRMF.

Lees ook: Dit zou het vertrek van Vahid Halilhodzic aan Marokko kosten

"De spelers komen in de eerste plaats naar het team om het nationale shirt te dragen en ten tweede voor de sfeer. Het tweede punt is echter niet één van de sterke punten van coach Vahid," voegde hij eraan toe. Daarom, zo benadrukte Lekjaa, rijst de vraag of hij al dan niet aan het hoofd van de nationale ploeg moet blijven tot aan de Wereldbeker. "Maar de zaken zijn niet zo eenvoudig. Over 15 dagen zal worden besloten of het vertrouwen in Vahid wordt hersteld of dat een nieuw alternatief moet worden gezocht. En in dat geval zal ook de mening van de spelers doorslaggevend zijn", aldus Lekjaa, die terloops aangaf dat de dossiers van potentiële vervangers al op zijn tafel liggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team