Zoeken

Koning Mohammed VI verraste Vahid Halilhodzic

31 maart 2022 - 11:00 - Sport

©

Koning Mohammed VI verraste bondscoach Vahid Halilhodzic met een felicitatietelefoontje na de kwalificatie van de Atlas Leeuwen voor het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar.

Marokko schakelde de Democratische Republiek Congo uit (4-1 na een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd) in de tweede play-off wedstrijd van het WK-2022 in het Mohammed V Stadion in Casablanca. Een overwinning die vreugde bracht in het hele koninkrijk. Koning Mohammed VI was verheugd over de prestatie van het Marokkaans elftal en besloot de coach van de Atlas Leeuwen telefonisch te feliciteren.

"Allo? Oui, ça va et vous votre Majesté?" (Hallo? Ja hoor alles goed, en met u Majesteit) antwoordde de voormalige aanvaller van Paris Saint Germain verrast. Na de zege van het Marokkaans elftal raakte het stadion oververhit en moest Vahid Halilhodzic de fans vragen minder lawaai te maken om het gesprek voort te zetten.

Lees ook: Marokko verslaat Congo en plaatst zich voor WK-2022

"Dank u zeer! Kwalificatie en overwinning voor u en uw volk. Ik hoop dat u tevreden bent. Maar... OK, dit is voor u en voor de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, voor de spelers en voor iedereen. We zijn allemaal gelukkig. Hartelijk dank, Uwe Majesteit", voegde de Bosnisch-Franse coach er nog aan toe.

Koning Mohammed VI sprak ook kort met de aanvoerder van de nationale ploeg, Romain Saïss. "Majesteit, hoe gaat het? Het gaat goed en met u? We zijn erg trots om dit land te vertegenwoordigen. Dit is iets waar we trots op kunnen zijn en ik dank u voor alles wat u voor ons doet. Inchallah, we zullen iets moois doen op het WK en de hele wereld een mooi beeld van Marokko laten zien. Hartelijk dank, Uwe Majesteit", zei de verdedigende middenvelder van Wolverhampton.

Lees ook: Koning Mohammed VI feliciteert Marokkaans elftal na WK-kwalificatie

Die belofte betekent dat de Atlas Leeuwen het beter zullen moeten doen dan in Rusland, waar Marokko al in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team