Zoeken

Under Armour onthult nieuwe sporthijab

7 september 2020 - 11:40 - Gemeenschap

©

Under Armour heeft een nieuwe sporthijab uitgebracht voor moslima atletes. Dat bevestigt Jennifer Smith, directrice voor het ontwerp van accessoires van het Amerikaans sportmerk.

In een interview met Grazia Middle East stelt Smith dat het ontwerp van de hijab "meerdere jaren" in beslag heeft genomen om er "zeker van te zijn dat het de beste hijab op de markt wordt".

De hijab voldoet niet alleen aan de prestatiebehoeften van de draagsters, maar geeft ook de mogelijkheid aan moslima atleten om zich volledig te bedekken. UA sports hijabs zijn zo ontwikkeld dat atleten comfortabel kunnen bewegen, aldus Smith.

Saman Munir, ambassadrice van Under Armour in Canada, coach en fitness influencer, spreekt vol lof over de nieuwe hijab. "De hijab van UA heeft mijn trainingsmethode veranderd omdat het ademend en lang genoeg aan de voor- en achterkant is zodat het niet loskomt. UA sport hijab is een doorbraak voor alle moslima’s."

Volgens CEO Patrik Frisk zou "elke atleet de uitrusting moeten hebben die hij nodig heeft om de beste te zijn" en werd de hijab "ontwikkeld met de hulp van topsporters over de hele wereld".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team