Zoeken

Premier Marokko spreekt over nieuwe lockdown

16 augustus 2020 - 15:10 - Marokko

©

Door de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus en de niet naleving van de gezondheidsregels wordt een terugkeer naar een volledige lockdown in Marokko niet uitgesloten. Dat stelt premier Saadeddine El Othmani.

In een bericht op Twitter geeft El Othmani meer duidelijkheid over de opties die zijn regering heeft gezien de recente verergering van de epidemiologische situatie in het koninkrijk.

"Het hoog aantal besmettingen van de laatste weken is wereldwijd en kan worden uitgelegd door een actieve verplaatsing van het coronavirus.", aldus Saadeddine El Othmani.

"Deze sterke stijging is een normaal gevolg van de versoepeling van de lockdown en de moeilijkheid om alle gezondheidsregels te doen naleven.", vervolgt de bewindsman, volgens wie een terugkeer in volledig lockdown niet gepland staat, maar niet wordt uitgesloten.

"Het besluit om steden of wijken waar coronahaarden worden ontdekt, opnieuw in lockdown te plaatsen zal uitsluitend afhangen van de gezondheidsautoriteiten.", concludeert de premier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team