Zoeken

Politie van Leicestershire test de Nieuw-Zeelandse hijab uit

27 februari 2021 - 11:20 - Wereld

©

Een operationele hijab die door de politie van Nieuw-Zeeland is ingevoerd om moslimvrouwen aan te moedigen om zich bij de politie aan te sluiten, wordt voor het eerst in Engeland uitgeprobeerd. De hoofddoek die samen met de hoofddeksels en uitrusting van de politie gedragen kan worden, kwam tot stand na een onderzoek van 16 maanden.

De Nieuw-Zeelandse hijab wordt op dit moment gebruikt door één student van de politie van Leicestershire, maar zou verder kunnen worden uitgebreid, schrijft de BBC. De politie van Leicestershire zegt dat zij de eerste politiemacht in het land is die het Nieuw-Zeelandse model uitprobeert. Maar het is echter niet het eerste korps dat een hijab invoert. De Metropolitan Police, de North Yorkshire Police en de Scotland Police voerden al eerder een hijab in met een ander ontwerp.

De Nieuw-Zeelandse versie is gemaakt van sportstof, die bewegingsvrijheid biedt maar licht, robuust en ademend is, aldus de politie van Leicestershire. Het beschikt ook over veiligheidskenmerken zoals magnetische sluitingen die gemakkelijk loskomen als ze worden vastgegrepen. Het korps voegt eraan toe dat het eerder al een aantal hijabs had uitgeprobeerd, maar geen daarvan overtuigend was geweest.

Yusuf Nagdi, van de Vereniging van Moslim Politie, zegt dat ze graag een echte afspiegeling willen zijn van de gemeenschap die ze dienen. "Een van de barrières onder de moslimgemeenschap en vrouwen in het bijzonder is de hijab, dus dit geeft ons het beste van twee werelden. Er zijn mensen die bij de politie willen werken zonder compromissen met betrekking tot hun geloof."

Politiestudent Khadeejah Mansur kwam in oktober bij de politie en probeert de hijab nu uit. Ze vindt de hoofddoek comfortabel en praktisch. "Ik vind het belangrijk om over een hijab te beschikken als onderdeel van ons uniform. Op deze manier kunnen we andere moslimvrouwen ervan bewust maken dat de politie van Leicestershire tegemoet komt aan individuele behoeften met betrekking tot ons uniform", zegt ze aan de BBC.

Het is de bedoeling dat de proef tot april duurt. Als de proef slaagt, zal worden overwogen om het uniform landelijk uit te rollen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team