Zoeken

Marokkaanse verantwoordelijken slachtoffer haatcampagne op internet

20 januari 2023 - 08:00 - Marokko

©

Talrijke politieagenten, parlementsleden en zakenlieden in Tetouan, zijn het slachtoffer geworden van een beledigings- en lastercampagne op sociale netwerken. Bij de politie helpen en adviseren gespecialiseerde cybercrimebureaus bij het identificeren van de betrokkenen.

Het gaat in deze zaak om berichten en commentaren van anonieme accounts op sociale netwerken waarin overheidsinstellingen, prominente figuren en de veiligheidsdiensten openlijk worden aangevallen om hun imago bij de burgers te schaden, schrijft Al Ahdath Al Maghribia. Enkele verdachten zijn gearresteerd in verband met deze zaak. Aangezien dit een afpersingszaak is en de slachtoffers een klacht hebben ingediend, wil de politie de zaak met spoed behandelen.

Lees ook: Marokkaanse journalisten aangevallen via valse Facebook-accounts

Een van de speurders die met deze zaak is belast, zei: "Het klopt dat sommige partijen druk hebben uitgeoefend om deze afpersingszaak tegen hooggeplaatste ambtenaren in de regio op te schorten, maar degenen die door deze lastercampagne zijn getroffen, hebben aangedrongen op voortzetting van het onderzoek om de aanstichters te identificeren."

Lees ook: Marokko: hackers vallen bankrekeningen aan

In Marokko worden mensen die worden veroordeeld wegens belediging en smaad, afpersing en corruptie zwaar gestraft. Het beruchte Hamza mon bb-schandaal is een goed voorbeeld van wat de betrokkenen te wachten staat.

Bladna.nl