Zoeken

Marokkaans parlementslid staat terecht voor financiële misdrijven

8 januari 2023 - 09:00 - Marokko

©

Mehdi Atmoun, parlementslid en hoofd van de Volksbeweging (MP), verscheen afgelopen dinsdag voor de strafkamer van het Hof van Beroep in Casablanca. Hij wordt beschuldigd van verspilling en verduistering van openbare middelen.

Voordat de rechtbank besloot het proces uit te stellen tot 11 januari, behandelde het openbaar ministerie de aanklachten tegen de verdachten. Het parlementslid loopt in dit geval een groot risico. De feiten waarvoor hij en negen anderen worden aangeklaagd dateren van 2019. De Gerechtelijke Politie (BNPJ) had destijds op basis van een verslag van de Rekenkame, een onderzoek ingesteld naar het bestuur van de gemeente Khouribga, zo meldt Al Akhbar.

Lees ook: Kamerlid Marokko veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf

Bij het onderzoek kwamen ernstige onvolkomenheden in het financieel en administratief beheer van de gemeente aan het licht. Het parlementslid was destijds ook voorzitter van de gemeente en had via een bedrijf waarvan hij directeur was, verschillende aanbestedingen ter waarde van 536.730 dirham binnengehaald. Uit het rapport van de auditeur-generaal kwamen ook talrijke financiële misdrijven en flagrante schendingen van de aanbestedingsregels duidelijk naar voren.

Lees ook: Marokkaans parlementslid verdacht van illegale verkoop WK-tickets

Negen medeverdachten, waaronder technici, aannemers en ambtenaren die voor de gemeente werkten, werden samen met het parlementslid aangeklaagd. Mehdi Atmoun zal op 11 januari voor de rechter verschijnen samen met de andere verdachten, tegen wie zware gevangenisstraffen zijn geëist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team