Zoeken

Tunesië verbiedt concert van Marokkaanse zangeres Asmae Lazrak

4 juni 2024 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse zangeres Asmae Lazrak mag niet optreden in Tunesië tijdens een concert ter ere van de overleden zangeres Dhikra. Het Tunesische ministerie van Cultuur heeft haar deelname geannuleerd.

Asmae Lazrak was uitgenodigd voor het hologramproject "Vergeet Dhikra niet", maar de Tunesische autoriteiten verbieden haar op te treden omdat ze een buitenlandse artiest is. De beslissing heeft geleid tot verontwaardiging bij de zangeres en andere Marokkaanse artiesten, die kritiek uiten op de marginalisatie van Marokkaanse artiesten in zowel Marokko als Tunesië.

Lees ook: Tunesië weigert toegang tot grondgebied aan prins Moulay Hicham

In een Instagram-bericht uitte Asmae Lazrak haar verbazing over de annulering en bekritiseerde ze het Tunesische ministerie van Cultuur. Ze riep ook het Marokkaanse ministerie van Cultuur op om te reageren. "Wat is de mening van het Marokkaanse ministerie van Cultuur en de artiestenvakbonden?", vraagt ze zich af. "Het Tunesische ministerie van Cultuur verbiedt me om te zingen op het concert ter ere van Dhikra omdat ik buitenlands ben."

Lees ook: Tunesië organiseert Maghreb-top zonder Marokko

Asmae Lazrak’s verbod heeft een breder debat geopend over de behandeling van Marokkaanse artiesten in de regio. Sommige Marokkaanse artiesten beschuldigen de organisatoren van festivals ervan de voorkeur te geven aan buitenlandse artiesten boven lokale talenten. "De programmering van festivals in Marokko is pas compleet als er Arabische en buitenlandse artiesten bij zijn," zegt zangeres Sanaa Marhati op Instagram. "Marokkaanse artiesten worden niet uitgenodigd op festivals, noch in Marokko, noch in het buitenland, omdat ze buitenlands zijn."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team