Zoeken

Mawazine festival zorgt opnieuw voor controverse

23 mei 2024 - 15:00 - Cultuur

©

Op sociale media uiten veel Marokkanen hun onvrede over de geringe aandacht voor Marokkaanse artiesten op de 19e editie van het Mawazine Festival, dat van 21 tot 29 juni in Rabat plaatsvindt.

In tegenstelling tot de voorgaande edities van Mawazine, komen Marokkaanse artiesten er dit jaar bekaaid af, zo stellen Marokkaanse activisten. De organisatoren zouden te veel aandacht besteden aan Arabische en internationale artiesten, die tegen exorbitante bedragen worden ingehuurd, ten koste van Marokkaans talent.

Lees ook: Oproep tot boycot Mawazine festival

Op sociale media wordt de geringe aanwezigheid van Marokkaanse artiesten op de podia in Rabat en Salé hevig bekritiseerd. Sommigen roepen zelfs op tot een boycot van het festival, uit solidariteit met Palestina. Onder de hashtag "Dans niet op de wonden van je broeders" wordt er gepleit om het geld dat aan het festival wordt uitbesteed, te gebruiken voor humanitaire hulp aan de Palestijnen in Gaza.

Lees ook: Haifa Wehbe strijkt flinke premie op voor optreden in Marokko

De 19e editie van Mawazine vindt plaats van 21 tot 29 juni. Arabische artiesten zoals de Libanese zangeressen Haifa Wehbe en Najwa Karam, Ramy Ayach, Ahmad Saad, Marwan Khoury en Carole Samaha, en internationale sterren zoals Nicki Minaj en Kylie Minogue, zullen op het festival te zien zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team