Zoeken

Algerijnse artiesten niet welkom in Marokko

30 april 2024 - 09:00 - Marokko

©

Marokkaanse activisten roepen op tot een boycot van Algerijnse artiesten. Ze eisen van organisatoren van culturele en artistieke evenementen in Marokko om geen artiesten uit Algerije meer uit te nodigen.

De activisten benadrukken dat ze Algerijnse artiesten niet langer willen zien optreden in Marokko. Algerijnse artiesten worden regelmatig in Marokko uitgenodigd om op te treden tijdens culturele evenementen en zo hun broodwinning te verdienen.

Lees ook: Concert Cheba Chino in Oujda verboden

De initiatiefnemers van de boycot richten zich met name op Algerijnse artiesten die zich in het verleden vijandig hebben uitgelaten over Marokko. Ze roepen organisatoren van concerten, festivals en andere artistieke evenementen in Marokko op om voorrang te geven aan Marokkaanse artiesten boven hun Algerijnse collega’s.

Lees ook: Algerijnse zanger Cheb Adjel niet welkom in Marokko

De oproep van de Marokkaanse activisten heeft gehoor gevonden. Meerdere organisatoren van artistieke evenementen in Marokko hebben concerten van Algerijnse artiesten geannuleerd. Dit als reactie op de vijandige uitspraken en acties van Algerijnse artiesten en autoriteiten tegen Marokko en de Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team