Zoeken

Tunesië: Marokkanen verdrinken tijdens poging om naar Europa gaan

11 maart 2022 - 10:20 - Wereld

©

Meerdere jongeren uit Casablanca zijn omgekomen toen ze Italië probeerden te bereiken via Tunesië. De tragedie treft vele gezinnen en plaatst het eeuwige vraagstuk van de illegale immigratie opnieuw op de voorgrond. Sommige Marokkanen proberen nog altijd, met gevaar voor hun eigen leven, de Middellandse Zee over te steken.

Achtendertig gezinnen in de Karam-wijk in Sidi Moumen in Casablanca, hebben een bericht ontvangen over de dood van hun kinderen in Tunesië, nadat deze enkele maanden geleden waren verdwenen. Volgens Hespress werden de lichamen van twee jonge slachtoffers naar het mortuarium van het Habib Bourguiba ziekenhuis in het Tunesische Sfax gebracht. Ze werden daar op 25 december 2021 in bewaring gegeven.

Lees ook: Illegale immigratie naar Spanje is "vergelijkbaar met betalen om te sterven"

Een van de lichamen werd geïdentificeerd door een familielid. Hij zegt dat zijn broer in september 2021 naar Tunesië was vertrokken en van plan was om van daaruit naar Italië te gaan. Hij was pas 28 jaar oud en werkte in een winkel voordat hij besliste om Marokko illegaal te verlaten.

Lees ook: Marokko: twintigtal jongeren uit Kasba Tadla komen om bij schipbreuk

De Marokkaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld om zoveel mogelijk informatie over de vermiste personen te verzamelen. In Sidi Moumen willen de families graag weten wat er met hun kinderen is gebeurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team