Zoeken

Marokko: twintigtal jongeren uit Kasba Tadla komen om bij schipbreuk

31 augustus 2021 - 10:40 - Marokko

©

Achttien jonge migranten, voor het merendeel afkomstig uit Kasba Tadla, zijn omgekomen toen hun boot op weg naar de Canarische Eilanden zonk. De hele stad is in rouw.

De tragedie heeft ook een einde gemaakt aan de verkiezingscampagne die in de regio in volle gang was, meldt de krant Al Massae. Verschillende politieke partijen hebben besloten om hun activiteiten tijdelijk te staken uit solidariteit met de families van de slachtoffers.

Lees ook: Boot met migranten kapseist voor kust Marokko, 42 doden

Naar verluidt is de opblaasbare boot die vanuit Agadir vertrok onderweg naar de Canarische Eilanden gekapseisd. Alle opvarenden verdronken. Onder hen bevonden zich 8 meisjes en 10 jongens uit de streek van Kasba Tadla.

De Federatie van Democratisch Links (FGD) is verontwaardigd en heeft haar verdriet geuit op haar Facebook-pagina. "De FGD betuigt zijn medeleven met de families van de slachtoffers, die naar eigen zeggen de boot van de dood kozen, om aan de ellende in hun land en vooral in hun stad te ontsnappen."

Lees ook: Marokko voorkomt vertrek volle migrantenboten in Tarfaya

Ook de leiding van de Socialistische Eenheidsartij (PSU) heeft geen blad voor de mond genomen. Ze beschuldigen plaatselijke ontwikkelingsprogramma’s niets te doen om dit soort tragedies te voorkomen. "We moeten ophouden met het spelen met de levens van onze kinderen, met het verkwisten van overheidsgeld, het aanmoedigen van corruptie en het verder verrijken van de rijken, ten koste van deze jonge martelaren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team