Zoeken

Spanje: Marokkanen gearresteerd voor moord op echtpaar

25 april 2022 - 12:20 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft vier personen, waaronder twee Marokkanen, aangehouden als verdachten in verband met de moord op een man en een vrouw die donderdag levenloos zijn aangetroffen in Sorvillán (Granada).

De vrouw, Carmen Jiménez (47), was tussen 2015 en 2019 gemeenteraadslid voor de Partido Popular (PP) in Gualchos-Castell. Haar echtgenoot, José AV (61), was de grootste hennepproducent in het gebied, bevestigen speurders aan El Cierre Digital.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeur slachtoffer racistische moord in Spanje

Vrijdag werd een onderzoek ingesteld nadat de Guardia Civil was ingelicht over de verdwijning van het echtpaar. Hun wagen werd teruggevonden aan de afrit Castell de Ferro van de snelweg A7 met sporen van bloed erin. Enkele uren later vonden agenten de twee lichamen halfnaakt en met sporen van geweld in een ravijn in Sorvillán.

Lees ook: Marokkaan in Spanje riskeert 22 jaar cel voor huiselijk geweld

De stoffelijke resten werden naar het Instituut voor Forensische Geneeskunde gebracht voor autopsie. Uit de lijkschouwing blijkt dat de slachtoffers niet met een vuurwapen werden gedood. Tot dusver zijn vier mensen gearresteerd, onder wie twee Marokkanen. Het onderzoek naar de dubbele moord is nog aan de gang en verdere arrestaties worden niet uitgesloten, aldus Pedro Fernández, commissaris van de Andalusische regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team