Zoeken

Transavia vliegt vanaf volgende week weer naar Marokko

8 februari 2022 - 19:00 - Economie

©

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia hervat haar lijndienst naar Marokko vanaf volgende week maandag. De maatschappij voerde sinds de sluiting van de luchtgrenzen vanwege de epidemiologische situatie in verband met corona eind oktober, nog enkel repatriëringsvluchten uit.

Transavia biedt in normale tijden vanuit Nederland de meeste vluchten naar Marokko aan, maar moest stoppen met dit aanbod toen Rabat eind oktober een vliegverbod instelde vanwege het grote aantal coronabesmettingen in Nederland. Sindsdien voerde de Nederlandse luchtvaartmaatschappij nog tien repatriëringsvluchten uit.

Lees ook: Hervatting vluchten: tickets te duur voor wereld-Marokkanen

Het Marokkaanse luchtruim is sinds maandag terug opengesteld onder strikte inreisvoorwaarden. Transavia start volgende week opnieuw met vluchten naar de steden Marrakech en Tanger, en voegt daar aan het einde van de maand februari ook de badplaats Al Hoceima toe. Transavia liet maandag aan Nu.nl weten dat de hoeveelheid vluchten onder meer bepaald wordt door de vraag.

Lees ook: Ryanair hervat vluchten naar Marokko

Het Nederlandse reisadvies voor Marokko is oranje, wat betekent dat aangeraden wordt om enkel noodzakelijke reizen uit te voeren. Marokko eist een vaccinatiebewijs en een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud. Volwassenen moeten twee keer zijn gevaccineerd en, als de tweede prik langer dan vier maanden geleden is gezet, een boostervaccinatie hebben gekregen. Alle reizigers worden bij aankomst in Marokko onderworpen aan een sneltest. Daarnaast kunnen reizigers worden gevraagd om nogmaals een PCR-test te doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team