Zoeken

Transavia schrapt vluchten naar Marokko

25 mei 2022 - 20:00 - Economie

©

De lagekostenmaatschappij Transavia Nederland is van plan deze zomer veel vluchten naar bestemmingen als Marokko te schrappen. De reden voor dit besluit is een gebrek aan cabinepersoneel.

Wegens een gebrek aan cabinepersoneel schrapt Transavia deze zomer in totaal 500 vluchten. Het personeelstekort betreft "iets meer dan 2%" van de vluchten die tussen april en oktober worden geannuleerd, tegen 0,5% vóór de coronapandemie, vertelt Transavia-woordvoerster Esther van Tienen aan RTL.

Lees ook: Royal Air Maroc breidt vluchtaanbod voor wereld-Marokkanen uit

Het gebrek aan cabinepersoneel wordt volgens de plaatselijke pers verklaard door het feit dat veel cabinepersoneel, dat voor de coronacrisis voor Transavia werkte, maar ook voor TUI, nu voor KLM zouden hebben gekozen, met name omwille van de betere arbeidsvoorwaarden.

Lees ook: Transavia: boekingen naar Marokko gaan door het dak

"De werk- en rusttijden van de twee maatschappijen zijn veel minder gunstig dan bij KLM. Transavia is een dochteronderneming van KLM, maar het is een low-cost airline en er gelden andere arbeidsvoorwaarden", legt Birte Nelen van vakbond FNV Luchtvaart uit. "Bij KLM kun je altijd je roosterwensen insturen, maar bij Transavia is dat echt moeilijk. Aanvragen werden nooit gehonoreerd," zegt een steward.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team