Zoeken

Hervatting vluchten: tickets te duur voor wereld-Marokkanen

6 februari 2022 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse gemeenschap op Mallorca kan vanaf 7 februari, de datum die door de autoriteiten is aangekondigd voor de heropening van de luchtgrenzen, weer naar Marokko reizen. Maar de ticketprijzen voor vluchten zijn buitensporig duur. Een verhoging van meer dan tweemaal de prijs.

Tickets naar Marokko vanuit Palma de Mallorca zijn duurder dan normaal. In het enige Marokkaanse reisbureau op het eiland zijn de prijzen verdubbeld. "Vorig jaar rond deze tijd was de ticketprijs ongeveer 90 euro, maar nu is het meer dan verdubbeld," verklaart Jamal El Messaoudi, de manager van het agentschap.

Lees ook: Belgische Marokkanen zullen vliegtuigticket duurder betalen

Sinds de aankondiging van de heropening heeft het agentschap enorm veel vragen gekregen met betrekking tot de nieuwe inreismaatregelen voor Marokko. Ze ontvangen ook veel klachten over de voortdurende onderbreking van de scheepvaartverbindingen. Zo’n 40% van de Marokkanen reist gewoonlijk van Mallorca per boot naar Marokko. "Sinds de sluiting van de zeeroutes gaan ze met de auto naar Frankrijk, en van daaruit nemen ze een boot. De situatie heeft ons echt getroffen," betreurt Jamal El Messaoudi.

Lees ook: Ryanair hervat vluchten naar Marokko

De expert verwacht een zomer met veel boekingen van gezinnen die de afgelopen maanden niet hebben kunnen reizen. De luchtvaartmaatschappij Air Arabia verzorgt in het laagseizoen slechts één enkele wekelijkse vlucht vanuit Son Sant Joan naar Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team