Zoeken

Vliegverbod Marokko: details speciale vluchten

3 december 2021 - 19:40 - Economie

©

In deze moeilijke periode met opschortingen van vluchten en drastische maatregelen als gevolg van de verspreiding van de Omikronvariant, organiseren verschillende luchtvaartmaatschappijen speciale vluchten vanuit Marokko om gestrande reizigers oplossingen aan te bieden.

Om hun klanten te begeleiden na de sluiting van het Marokkaanse luchtruim, kondigen luchtvaartmaatschappijen verschillende voorstellen aan, gaande van repatriëring tot de terugbetaling van tickets. Zo biedt Royal Air Maroc bijvoorbeeld speciale vluchten aan van Marokko naar Frankrijk tussen 30 november en 6 december.

Lees ook: Speciale vluchten om in Marokko gestrande Israëli’s te repatriëren

Hetzelfde geldt ook voor Air France. Het bedrijf organiseerde dinsdag speciale vluchten van Marrakech, Casablanca en Rabat naar Parijs, aldus de luchtvaartmaatschappij op haar Twitter-account. "Het schema van de vluchten naar Marokko vanaf 6 december zal later worden meegedeeld," schrijft de Air France op haar website, eraan toevoegend dat nieuwe maatregelen zullen worden genomen om de route Frankrijk-Marokko te bedienen.

TUI Fly biedt op haar beurt tot 5 december repatriëringsvluchten aan tussen Marokko en België. Er zijn 18 speciale vluchten gepland die de luchthavens van Marrakech, Agadir, Casablanca, Nador, Tanger, Al Hoceïma, Oujda, Rabat en Tetouan zullen verbinden met de luchthavens van Brussel, Charleroi en Antwerpen, aldus de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Lees ook: Air Arabia en Royal Air Maroc verzorgen repatriëringsvluchten naar Europa

En ook Transavia heeft soortgelijke maatregelen getroffen ten behoeve van haar klanten. Vanuit Marokko naar Frankrijk "blijven alle vluchten van Transavia ten minste tot en met 5 december gehandhaafd, om de repatriëring van klanten die naar Frankrijk wensen terug te keren te verzekeren", aldus de maatschappij op haar website.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team