Zoeken

Welke toeristen geven het meest uit in Marokko?

2 juli 2022 - 19:40 - Economie

©

De laatste maanden zijn de inkomsten uit het toerisme in Marokko aanzienlijk gestegen, voornamelijk dankzij de uitgaven van buitenlandse toeristen. Chinezen, Israëliërs en Amerikanen geven het meest uit in het koninkrijk, aldus de experten.

Eind mei van dit jaar waren de aankomsten van toeristen bijna verviervoudigd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, van 501.000 tot 2,3 miljoen, volgens het Directoraat voor Financiële Studies en Vooruitzichten (DEPF).

Lees ook: Marokko: toerisme herstelt snel

De stijging van de toeristenstroom sinds de opheffing van de coronabeperkingen en de hervatting van het internationale luchtverkeer heeft geleid tot een toename van de inkomsten uit het toerisme, wat een belangrijke financiële meevaller is voor de nationale economie, bericht SNRT News.

Onder deze bezoekers zijn sommigen die een grote bijdrage leveren aan de sector, aldus de deskundigen, die erop wijzen dat verscheidene factoren hun bestedingen bevorderen. Drie nationaliteiten worden het vaakst genoemd: Amerikanen, Israëliërs (van Marokkaanse afkomst) en Chinezen.

Lees ook: Marokko aanzienlijk goedkopere bestemming dan Spanje

Volgens dezelfde bron hebben Amerikanen en Israëliërs vergelijkbare consumptiepatronen, want zij besparen allebei op hotels. Zij mijden dure accomodaties en kopen in de plaats daarvan souvenirs en handwerk. Chinese toeristen daarentegen zijn niet erg geïnteresseerd in handwerk, maar geven veel geld uit in hotels en restaurants.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team