Zoeken

Marokko aanzienlijk goedkopere bestemming dan Spanje

9 juni 2022 - 15:00 - Wereld

©

Marokko is "aanzienlijk goedkoper" dan Spanje als het gaat om de beperkte budgetten van toeristen. Dit blijkt uit een vergelijkende studie die is uitgevoerd door een gespecialiseerde website.

Uit de studie, uitgevoerd door de Canadese website "The Travel", die gespecialiseerd is in reizen, blijkt dat Marokko bekend staat als één van de goedkoopste en aantrekkelijkste bestemmingen. In Spanje is de situatie anders.

Lees ook: Toerisme: Marokko lanceert nieuwe campagne in 19 landen (video)

Tegelijkertijd ligt Marokko dicht bij Europa. In Marrakech, één van de populairste bestemmingen van het koninkrijk, kost de goedkoopste accommodatie die door Hostelworld wordt aangeboden, 4 dollar per nacht, inclusief een Marokkaans ontbijt. Ook privékamers in tophotels zijn in Marokko goedkoper. Ter vergelijking: de goedkoopste kamer in Barcelona, één van de populairste bestemmingen van Spanje, kost tussen 22 en 26 dollar per nacht voor een bed in een gedeelde kamer.

Lees ook: Marrakech: toeristen woedend over exorbitante prijzen

Een goedkope maaltijd in een restaurant in de okerkleurige stad kost 3,3 dollar. In Barcelona kost een goedkope maaltijd 12,7 dollar. Wat vervoer betreft, is Marokko eveneens goedkoper. Een kaartje voor het openbaar vervoer kost 0,4 dollar in Marrakech en 2,5 dollar in Barcelona. Het huren van een appartement in het stadscentrum kost 390 dollar voor een toerist in Marrakech, terwijl de prijs in Barcelona 1030 dollar bedraagt. De enige uitzondering: alcohol is duurder en moeilijker te vinden in Marokko. Geïmporteerd bier kost 6 dollar in de okerkleurige stad, tegen 3,7 dollar in de Spaanse stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team