Zoeken

Marokko wil aantal Britse toeristen verdubbelen

11 november 2022 - 09:00 - Economie

©

Naar aanleiding van het herstel van de toeristische sector heeft Marokko zijn verwachtingen voor de Britse markt naar boven bijgesteld. Tegen 2027 wil het koninkrijk het aantal aankomsten van Britse toeristen verdubbelen.

Dit streefdoel werd aangekondigd op de vakbeurs World Travel Market (WTM), die van 7 tot 9 november in Londen werd gehouden. Fatim-Zahra Ammor, minister van Toerisme, zei in haar toespraak dat de toeristische sector - drijvende kracht achter de Marokkaanse economie - de cijfers van voor de gezondheidscrisis wil bereiken.

Lees ook: Marokko wil aantal toeristen tegen 2030 verdubbelen

De deelname van Marokko aan dit promotie-evenement is in dit verband "uiterst belangrijk" omdat het op een moment van herstel komt. Het koninkrijk is er dankzij de gezamenlijke inspanningen van alle betrokkenen en de regering reeds in geslaagd meer dan 76% van het aantal toeristen en meer dan 100% van de inkomsten uit het toerisme terug te winnen, voegde hij eraan toe.

Lees ook: Toerisme krijgt boost dankzij Marokkaanse diaspora

Fatim-Zahra Ammor liet verder weten dat de deelname van Marokko aan deze beurs gerechtvaardigd wordt door het feit dat Groot-Brittannië een belangrijke markt is geworden, met bijna 600.000 aankomsten en meer dan twee miljoen overnachtingen per jaar. "Het is onze derde markt in Europa wat toeristen betreft en de tweede wat overnachtingen aangaat. Op lange termijn is ons doel om het aantal toeristen uit Engeland dat Marokko bezoekt tegen 2030 te verdubbelen", aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team