Zoeken

Marokko: toerisme herstelt snel

28 juni 2022 - 20:20 - Wereld

©

Het Marokkaanse toerisme is, na een moeilijke periode als gevolg van de gezondheidscrisis, geleidelijk aan het herstellen. De inkomsten zijn in 2021 aanzienlijk gestegen, maar bleven ver onder de prestaties van vóór de pandemie.

Deze ontwikkeling is een bevestiging van het herstel van de sector, zoals het Directoraat Financiële Studies en Prognoses in zijn recentste verslag uitlegt. Vorig jaar stegen de inkomsten in de sector met 123,3%, vooral dankzij de Marokkaanse diaspora.

Lees ook: Tanger populair bij vakantiegangers deze zomer

Deze tendens heeft zich dit jaar voortgezet, met inkomsten die in april met meer dan 300% en in maart met meer dan 500% zijn gestegen, tot een totaal van 13,6 miljard dirham. Dit bedrag is echter nog steeds 4 miljard dirham lager dan in dezelfde periode van 2019, volgens dezelfde bron.

Lees ook: Ryanair onthult winterprogramma voor Marokko

Het aantal toeristen dat naar Marokko reisde was eind mei ook verviervoudigd in vergelijking met dezelfde periode in 2021, van 500.000 naar 2,3 miljoen, aldus het document. Men vermeldt dat 51% van de reizigers buitenlandse toeristen waren en 49% wereld-Marokkanen. Dit aantal ligt echter nog steeds bijna 50% lager dan in de periode vóór de pandemie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team