Zoeken

Toerisme deels hersteld dankzij Marokkaanse diaspora

30 augustus 2022 - 10:20 - Economie

©

Het Marokkaanse toerisme kende in juni en juli een sterke opleving, met name dankzij de toevloed van in het buitenland verblijvende Marokkanen. Maar het einde van de crisis in de sector is nog niet in zicht.

Na twee stille jaren als gevolg van de coronacrisis, heeft het Marokkaanse toerisme zich in de afgelopen twee maanden deels hersteld. Het ministerie van Toerisme meldde op 24 augustus dat Marokko in de maanden juni en juli 2022 in totaal 3,2 miljoen toeristen heeft onthaald, waarvan 65% in juli, met meer dan 2 miljoen aankomsten. "Het is een uitzonderlijke prestatie die het mogelijk heeft gemaakt om 100% van de aankomsten van juni en juli 2019 te recupereren," meldt het ministerie in een persbericht. De afdeling van Fatim-Zahra Ammor stelt dat deze sterke verbetering grotendeels te danken is aan de komst van wereld-Marokkanen en intern toerisme.

Lees ook: Marokkanen keren Spanje de rug toe en kiezen voor vakantie in Portugal

Het Marokkaanse toerisme heeft de crisis van de afgelopen twee jaar echter nog lang niet achter zich gelaten. Alleen het Noorden en Agadir-Taghazout hebben van de meevaller geprofiteerd. Steden als Rabat, Casablanca, Fez, Ouarzazate en Errachidia zijn minder aantrekkelijk geworden door de prijzen die in restaurants, hotels, enz. worden aangerekend.

Lees ook: Toeristen massaal terug in Noord-Marokko

Hetzelfde geldt voor Marrakech, waar nauwelijks een dozijn hotels vol zat. De oorzaak? "Het herstel en de post-Covid periode werden niet goed voorbereid. De autoriteiten en het Marokkaans verkeersbureau ONMT waren tevreden over de institutionele acties in het buitenland, zonder meer", onderstreept een marktdeelnemer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team