Zoeken

Ruim 3 miljoen toeristen in Marokko in eerste helft 2022

31 juli 2022 - 20:30 - Marokko

©

Tussen januari en juni van dit jaar hebben 3,4 miljoen toeristen Marokko bezocht, wat neerkomt op 63% van het aantal aankomsten in dezelfde periode vóór de coronacrisis, aldus het ministerie van Toerisme.

In antwoord op een vraag hierover in het parlement zegt minister Fatim-Zahra Ammor van Toerisme, dat de stroom toeristen in de eerste helft van het jaar aanzienlijk is toegenomen. Ze preciseert dat het aantal toeristen alleen al in juni 1,14 miljoen bereikte, een stijging van 5% ten opzichte van 2019.

Lees ook: Tanger populair bij vakantiegangers deze zomer

Eind mei bedroegen de door toeristen gegenereerde inkomsten 20 miljard dirham, een stijging van 173% ten opzichte van 2021, en een recuperatiegraad van 71% ten opzichte van 2019, aldus de minister.

Marokkanen die in eigen land aan toerisme doen, geven voor 51% de voorkeur aan strandtoerisme, 58% reist het liefst tijdens schoolvakanties en 60% reist het liefst met het gezin, terwijl 72% zich meer focust op de prijs van toeristische diensten.

Lees ook: Marokko beste bestemming voor alleenreizenden

De minister legt uit dat haar departement deze prestaties wil consolideren en verbeteren. Daarom werkt ze aan de versterking van de luchtverbindingen, de samenwerking met internationale touroperators om de Marokkaanse bestemming te promoten, de organisatie van een internationale en nationale campagne, de ontwikkeling van cultureel, natuur-, ecologisch en openluchttoerisme en de verbetering van de kwaliteit van de diensten en de toeristische animaties. Er wordt ook geïnvesteerd in de opleiding van toerisme-personeel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team