Zoeken

Ruim 3 miljoen toeristen in Marokko tot eind juni

29 juli 2022 - 10:20 - Marokko

©

Dit jaar bezochten tussen januari en juni 3,4 miljoen toeristen Marokko. Dit vertegenwoordigt 63% van de aankomsten in dezelfde periode vóór de pandemie, aldus het ministerie van Toerisme.

Minister van Toerisme Fatim-Zahra Ammor zei, in antwoord op een vraag in het parlement, dat de stroom binnenkomende toeristen in de eerste helft van het jaar sterk is toegenomen. Alleen al in juni bereikte het aantal toeristen 1,14 miljoen, een toename van 5% ten opzichte van 2019.

Lees ook: Tanger populair bij vakantiegangers deze zomer

De inkomsten uit het toerisme bedroegen eind mei 20 miljard dirham, een toename van 173% ten opzichte van 2021 en een recuperatie van 71% ten opzichte van 2019, aldus Ammor.

Bij het binnenlands toerisme geeft 51% van de Marokkaanse toeristen de voorkeur aan toerisme aan zee, 58% reist het liefst tijdens schoolvakanties en 60% reist het liefst met het gezin, terwijl 72% meer geïnteresseerd is in de prijs van toeristische diensten.

Lees ook: Israëliërs bovenaan lijst van Marokkaanse e-visum aanvragers

Om Marokko als bestemming te promoten zal de afdeling van Ammor met internationale touroperators samenwerken, een internationale en nationale campagne organiseren, cultureel, natuur-, ecotoerisme en openluchttoerisme ontwikkelen, de kwaliteit van de dienstverlening en de toeristische animatie verbeteren en het menselijk potentieel opleiden, aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team