Zoeken

Royal Air Maroc gaat vluchten naar Israël aanbieden

21 december 2020 - 15:40 - Marokko

©

Tijdens een toespraak die is uitgezonden op de Israëlische zender KAN, heeft minister Nadia Fettah Alaoui bevestigd dat Royal Air Maroc een van de luchtvaartmaatschappijen is die commerciële vluchten tussen Marokko en Israël gaat aanbieden.

Volgens de minister gaan de Israëlische en Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen die deze lijnvluchten willen gaan uitvoeren, tussen de 2 en 4 vluchten per week aanbieden. In overleg met de Israëlische autoriteiten wordt bepaald welke vluchten door welke maatschappij uitgevoerd worden.

Op dit moment heeft Royal Air Maroc nog geen programmering voor vluchten naar Israël gepresenteerd. Wel is duidelijk dat de eerste vluchten in het eerste kwartaal van 2021 worden uitgevoerd. In afwachting van de heropening van de grenzen, worden er in de komende weken al wel speciale vluchten uitgevoerd.

Minister Alaoui heeft ook toegezegd dat er maatregelen worden getroffen om de voorwaarden voor de afgifte van visa te versoepelen.

De drie Israëlische maatschappijen El Al, Israir en Arkia hebben aangekondigd dat zij vluchten tussen Marokko en Israël gaan aanbieden. De autoriteiten van beide landen hebben daar groen licht voor gegeven. Zij hebben de doelstelling uitgesproken om jaarlijks 200.000 Israëlische toeristen naar Marokko te vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team