Zoeken

Marokko verwacht stormloop aan Israëlische toeristen

6 februari 2021 - 20:30 - Marokko

©

Zowel Marokkaanse als Israëlische toeristen staan te popelen om elkaars landen te bezoeken, meldt diplomaat David Govrin die de leiding heeft over het Israëlische verbindingskantoor in Rabat. Zodra de commerciële vluchten starten, zal er een ‘spectaculair aantal’ Israëlische toeristen het koninkrijk gaan bezoeken, meent Govrin.

In een interview met The Times of Israel vertelt de zaakgelastigde dat er veel potentie zit in de hernieuwde diplomatieke banden tussen de twee landen. Volgens hem is er veel mogelijk.

Ook geeft Govrin aan dat het normaliseren van de banden tussen de twee landen veel soepeler verloopt dan bij andere Arabische landen. Volgens hem komt dit doordat de informele banden tussen Marokko en Israël altijd goed zijn gebleven. Zo zouden Marokkaanse organisaties Israël weleens hebben bezocht. Joden van Marokkaanse afkomst hebben ook een grote rol gespeeld in het normalisatieproces tussen de landen. "We zijn dus niet vanaf nul begonnen," zegt Govrin.

Momenteel verblijft de diplomaat in een hotel totdat het verhuurde kantoor klaar is voor gebruik. Volgens hem zullen de commerciële vluchten tussen Tel Aviv en Rabat over twee maanden gaan vliegen, meldt het medium I24. Het aantal toeristen dat naar Marokko zal afreizen zal volgens Govrin toenemen. Andersom zouden Marokkaanse burgers al hebben gevraagd naar de voorwaarden van een visum om Israël te bezoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team