Zoeken

Marokko wil aantal toeristen tegen 2030 verdubbelen

3 november 2022 - 22:00 - Economie

©

Met de opleving van het toerisme heeft Marokko zijn ambities naar boven bijgesteld. Het doel is het aantal toeristen tegen 2030 te verdubbelen.

In het parlement heeft minister van Toerisme Fatima-Zahra Ammor, bij de presentatie van de begroting voor het volgende begrotingsjaar, haar visie op het toerisme na de pandemie uiteengezet. Zij sprak ook over de maatregelen die daartoe in het PLF 2023 worden opgenomen.

Lees ook: Marokko wil 26 miljoen toeristen aantrekken tegen 2030

Volgens Fatima-Zahra Ammor streeft Marokko naar 26 miljoen toeristen in 2030. Dit is mogelijk dankzij het herstel van de sector en de gezamenlijke acties van alle belanghebbenden. De regering zal volgend jaar nieuwe middelen vrijmaken, waarvan een groot deel zal worden gebruikt voor investeringen, aldus de krant Aujourd’hui le Maroc. Het geraamde budget voor het departement Toerisme in 2023 bedraagt 691,7 miljoen dirham, terwijl het geraamde budget voor investeringen in het toerisme 628,56 miljoen dirham bedraagt.

Lees ook: Toerisme deels hersteld dankzij Marokkaanse diaspora

Volgens het schema is de regering ook van plan de marketing- en promotieactiviteiten te intensiveren om het aantal nieuwe toeristen te verhogen. Dit zal worden ondersteund door technische en financiële maatregelen in het kader van de ondertekende of in voorbereiding zijnde ontwikkelingsovereenkomsten voor toeristische initiatieven. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan de heropleving van de toeristische sector na een onderbreking van twee jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team