Zoeken

Toerisme krijgt boost dankzij Marokkaanse diaspora

5 september 2022 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De aankomst van de Marokkaanse diaspora voor de zomervakantie, heeft sterk bijgedragen aan het herstel van het Marokkaanse toerisme, dat hard geraakt werd door de Covid-19 crisis.

In juni en juli werd een herstel waargenomen van het Marokkaanse toerisme. Marokko verwelkomde tijdens deze twee maanden in totaal 3,2 miljoen toeristen, waarvan 65% in juli met meer dan 2 miljoen aankomsten. Dat is gelijk aan 100% van de aankomsten in dezelfde maand in 2019.

Lees ook: Toerisme deels hersteld dankzij Marokkaanse diaspora

In het kader van de zomeroperatie Marhaba 2022 zijn dit jaar 2,8 miljoen wereld-Marokkanen het koninkrijk binnengekomen, wat het aantal aankomsten van vóór de gezondheidscrisis overschrijdt.

Lees ook: Marokko: toerisme herstelt snel

Ondanks de sluiting van de grenzen in de eerste vijf weken van 2022, hebben de aankomsten een sterke positieve impact gehad op de toeristische inkomens, die 36,6 miljard dirham hebben bereikt, of 90% van de inkomens in de eerste zeven maanden van 2019. Marokko dankt deze prestaties grotendeels aan de Marokkaanse diaspora, die 62,5% van alle aankomsten vertegenwoordigt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team