Zoeken

Toenemend aantal inbraken in Marrakech

20 maart 2022 - 15:00 - Marokko

©

In Marrakech heeft de toename van het aantal woninginbraken in de wijk Gueliz en het aanzienlijke aantal klachten van de bewoners, de politie ertoe gebracht een onderzoek in te stellen dat geleid heeft tot de arrestatie van een befaamde inbreker.

De stad Marrakech wordt momenteel geplaagd door een groot aantal woninginbraken. De inbrekers slaan hun slag tijdens de afwezigheid van gezinnen uit de woonwijk Mabrouka in Gueliz en Menara, meldt Al Ahdat Al Maghribiya. Ze nemen geld en waardevolle voorwerpen mee.

Lees ook: Opmerkelijke inbraak in villa hoge officier Marokkaanse Gendarmerie

De slachtoffers hebben een klacht ingediend bij de politiedistricten van de twee arrondissementen Menara en Gueliz. Agenten van het zestiende politiedistrict hebben een onderzoek ingesteld en slaagden erin één van vermeende daders te arresteren, die in het bezit was van een zestigtal sleutels van verschillende sloten. Er werden ook verschillende gestolen voorwerpen in beslag genomen.

Lees ook: Marokko: juweliers opgepakt voor kopen gestolen sieraden

Tijdens zijn verhoor vertelde de inbreker hoe hij te werk ging. De leden van de bende zouden de woningen lokaliseren waarvan de huurders op reis waren om er ‘s nachts in te breken. De rechercheurs zetten hun onderzoek voort om alle gemelde inbraken in de twee arrondissementen te bestuderen, de medeplichtigen van de verdachte en zijn connecties te identificeren en andere in de stad of elders gepleegde misdrijven op te lossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team