Zoeken

Gezochte Indiër in Marrakech gearresteerd

24 april 2022 - 11:40 - Marokko

©

In Marrakech werden verschillende beroemdheden die hun geld in het toerisme, de sport- en andere zakensectoren wilden witwassen, opgelicht door een Indiër met de Britse nationaliteit, die door Frankrijk werd gezocht wegens het witwassen van geld.

Verscheidene zaken- en sportlieden uit Marrakech werden beroofd door de Indiër, die hen had voorgesteld om hun geld wit te wassen door te investeren in verschillende sectoren, zoals toerisme, sport en de verkoop van luxe auto’s. De slachtoffers vertrouwden hem grote bedragen toe.

Lees ook: Gezochte Brit (84) naar Marokko gevlucht

De Indiase zakenman met de Britse nationaliteit werd in februari gearresteerd toen hij zich bij de Marokkaanse autoriteiten meldde om een probleem op te lossen in verband met het innen van een cheque van een miljoen dirham die bestemd was voor zijn ex-vrouw, meldde de Arabischtalige krant Assabah.

Lees ook: Door VS gezochte Turk in Casablanca gearresteerd

De man, die had geïnvesteerd in nachtclubs en restaurants in de stad, stond op de rode lijst van Interpol omdat hij in Frankrijk werd gezocht wegens het witwassen van geld. De zakenlieden die hij heeft opgelicht werden op de hoogte gebracht van zijn arrestatie, maar geen van hen deed aangifte. Zij hebben in plaats daarvan zijn foto’s van hun sociale media-accounts verwijderd en geprobeerd alle sporen uit te wissen die hen met de verdachte in verband konden brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team